Workshop: Maak Je Laptop Bigtech-vrij

Workshop Maak Je Laptop Bigtech-vrij Keuze Vrij Bij Mij

21 oktober | 13:00 - 17:00

PUUR ZENtrum Almere

35 voor leden | 55 voor niet-leden

Wij vinden dat het tijd is om de regie te nemen over onze digitale levens en onafhankelijk te worden van grote techbedrijven. En dat kan nu al! Er zijn fantastische alternatieven zoals het Linux-besturingssysteem, de Brave internetbrowser en diverse open source-applicaties die privacy voorop zetten. Veel mensen vinden het alleen spannend of ingewikkeld om zelf met deze techniek aan de slag te gaan. Daarom organiseren we deze workshop, zodat je samen met anderen, onder begeleiding jouw laptop bevrijdt van bigtech.

Wat gaan we doen?

We beginnen met de installatie van het Linux Mint besturingssysteem op jouw laptop. Deze wordt geïnstalleerd naast het Windows-besturingssysteem dat je gewoon kunt blijven gebruiken. We leggen stap voor stap uit wat te doen en waarom, zodat je het naar jouw wens kan instellen. Ook laten we je zien hoe je de privacy-vriendelijke Brave browser installeert en hoe je deze optimaal kunt gebruiken. Verder delen we diverse handige applicaties zoals een wachtwoordbeheerder en een VPN. En we helpen je met het gebruik ervan. De gehele dag krijg je ondersteuning van experts op het gebied van computers en software.

Het programma

 • 13.00 uur Inloop
 • 13.30 uur Opening en introductie
 • 13.40 uur Installatie Linux Mint 
 • 14.40 uur Pauze 
 • 15.00 uur Installatie Brave internetbrowser
 • 15.30 uur Installatie diverse handige apps, tips en tricks 
 • 16.00 uur Afronding plenair
 • 16.10 uur Spelen, vragen en helpen
 • 17.00 uur Einde

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen:

 • met een 64-bit Windows laptop (bouwjaar 2008 of later)
 • die zich zorgen maakt over privacy, censuur en de invloed van bigtech-bedrijven
 • die zelf regie wil over data en privacy
 • die zich richt op positieve oplossingen

Schrijf je nu in voor de workshop ‘Maak Je Laptop Bigtech-vrij’ en benut deze unieke kans om de regie over jouw data en privacy terug te pakken.

Let op: alleen voor Windows laptops, (nog) niet voor Apple

Veelgestelde vragen

Kan ik als Apple-gebruiker deelnemen aan de workshop om Linux op mijn laptop te installeren?

Op dit moment behandelen wij in onze workshops alleen Windows laptops, omdat we daar voldoende ervaring mee hebben. We begrijpen echter dat er interesse is van Apple-gebruikers om ook deel te nemen. We hebben goed nieuws! In een toekomstige workshop zijn we van plan om ook de ombouw voor Apple aan te bieden, omdat we nu iemand in onze groep hebben die ervaring heeft met Apple laptops.

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer deze workshop beschikbaar is? Laat dan je gegevens achter op ons interesseformulier via deze link: Interesseformulier. Zodra we een workshop organiseren waar Apple computers welkom zijn, zullen we je een bericht sturen.

We kijken ernaar uit om je te kunnen helpen met het installeren van Linux op jouw Apple laptop in de nabije toekomst!

Gaan jullie ook workshops organiseren om je telefoon bigtech-vrij te maken?

We zijn de mogelijkheid aan het onderzoeken om in de nabije toekomst soortgelijke workshops voor het bigtech-vrij maken van je telefoon aan te bieden. Om op de hoogte te blijven van onze toekomstige workshops, raden we je aan om je aan te melden voor onze nieuwsbrief via deze link: Aanmelden nieuwsbrief.

Mochten dit soort workshops beschikbaar komen dan stellen we onze nieuwsbrieflezers als eerste op de hoogte.

Contact

Heb je vragen of suggesties over deze workshop? Neem contact op met Jeroen Kroon van Diest via mailjeroen@keuzevrijbijmij.nl

Jeroen Kroon van Diest

Op de hoogte van nieuwe workshops?

We willen deze workshops door heel Nederland organiseren. Laat weten waar je woont en ontvang bericht als er een datum en locatie voor een nieuwe workshop bekend is.

Menu