Webinar Vergroot je privacy op social media

Definitief-thumbnail-Webinar-Social-media-privacy

10 juli | 20:00 - 21:15

Online deelname

GRATIS voor leden | 7,50 voor niet-leden

Waar gaat dit webinar over?

Wil jij meer inzicht krijgen in hoe social media platforms jouw gegevens verzamelen, gebruiken en delen? Ben je benieuwd naar de veiligheid van jouw persoonlijke informatie op platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter? En wil je vooral ook weten hoe je jouw privacy op social media kunt vergroten? In dit boeiende webinar ontdek je hoe. Zo delen we welke persoonlijke data wordt verzameld en voor welke doelen dit wordt gebruikt, met welke instellingen en tools je je privacy kunt beschermen en welke alternatieve social media platforms je kunt gebruiken. Krijg controle over jouw online privacy en schrijf je nu in voor dit informatieve webinar! 

Waarom dit webinar?

Social media is voor veel mensen niet meer weg te denken uit ons leven. Bijna iedereen in Nederland gebruikt wel Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn. We delen veel persoonlijke informatie via deze platforms, maar weten we eigenlijk wat er gebeurt met al die foto's, filmpjes en teksten? Waar is al deze data opgeslagen? Gebeuren er dingen mee die we eigenlijk niet willen? Wat is de invloed van AI? En hoeveel zeggenschap heb ik eigenlijk over mijn data? Dit webinar is er om jouw begrip hierover te vergroten en om je te laten zien welke keuzes je hebt om regie te krijgen over jouw data en privacy.

Wat weet je na dit webinar?

Na het volgen van dit webinar heb je een dieper inzicht in de manier waarop social media platforms jouw persoonlijke gegevens verzamelen en gebruiken. En wat je hieraan kunt doen.

Je leert:

  • Welke persoonlijke gegevens social media platforms van je verzamelen
  • Wat met deze gegevens gebeurt en met wie het wordt gedeeld
  • Hoe veilig je gegevens zijn
  • Wat je binnen de social media platforms kan doen om je privacy te verhogen
  • Welke tools je kunt gebruiken om je privacy te verhogen
  • Welke alternatieve social media platforms je ook kunt gebruiken

Het webinar legt de focus op Facebook, Instagram en Twitter, omdat dit de meest gebruikte social media platforms zijn. We zullen ook enige aandacht besteden aan WhatsApp (communities/kanalen), Telegram en LinkedIn, zij het in mindere mate.

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die:

  • bewust is van de toename van surveillance, censuur en digitale controlemiddelen
  • interesse heeft in oplossingen om zelf regie over privacy te krijgen
  • het belangrijk vindt om informatie te verspreiden over dit onderwerp
  • beseft dat de reis naar meer vrijheid begint bij je eigen acties

Over de spreker

Olaf Weller, oprichter van Keuze Vrij Bij Mij, heeft het afgelopen jaar een reis gemaakt om te ontdekken hoe je bigtech-vrij wordt. Hiervoor heeft hij o.a. interviews gehouden met experts zoals Wesley Feijth (Proprivacy.io), Erik van der Horst (Goodbye Bigtech) en Rik Viergever (Murena). Olaf is zelf overgestapt op een bigtech-vrije telefoon met het besturingssysteem /e/OS en een bigtech-vrije laptop met Linux Mint. Hij heeft zich verdiept in client side scanning, open source en privacyvriendelijke alternatieven, zoals het gebruik van Signal in plaats van Whatsapp, Protonmail in plaats van Gmail of Outlook, en Brave internet browser in plaats van Chrome. Hij deelt zijn kennis en ervaringen graag met jou.

Terugkijken

Wanneer je een ticket hebt gekocht delen we na afloop de opname van het webinar met je. Bovendien wordt de opname geplaatst in de online community. Hier heb je toegang toe als je lid bent van Keuze Vrij Bij Mij.

Vragen?

Heb je vragen of suggesties voor dit webinar? Neem contact op met onze host Gabi van Putten via webinars@keuzevrijbijmij.nl

Gabi van Putten

Dit webinar gratis kijken?

Leden van Keuze Vrij Bij Mij nemen gratis deel aan alle live webinars en kunnen na afloop ook de opnames bekijken. Word je ook lid? Dan krijg je nog meer voordelen en maak je bovendien deel uit van de vrijheidsbeweging.

Menu