Webinar Bigtech-vrij e-mailen voor beginners

webinar Olaf Weller e-mail bigtech-vrij privacy

Vond plaats op 27 maart 2024

Online deelname

gratis voor leden

Maak je je zorgen over je privacy en data misbruik door overheden en bigtech? Gebruik je nog steeds Google, Whatsapp, Outlook of andere bigtech-software en wil je overstappen naar privacyvriendelijke alternatieven? Maar vind je dit ingewikkeld en weet je niet waar te beginnen? Dan is onze webinarreeks 'Bigtech-vrij voor beginners' perfect voor jou. We behandelen onderwerpen zoals besturingssystemen, berichtenapps, e-mail en internetbrowsers, zodat je stap voor stap bigtech-vrij wordt.

Waarom dit webinar?

E-mail is tegenwoordig onmisbaar in ons leven. We maken er veelvuldig gebruik van, zowel voor werk als privé. Maar hoe privacyvriendelijk is e-mailen eigenlijk? We gaan ervan uit dat wijzelf en de ontvanger de enige zijn die de e-mails (kunnen) lezen, maar is dat echt zo? Zijn sommige e-mail providers veiliger dan andere? En welke mogelijkheden zijn er om zo privacyvriendelijk mogelijk te e-mailen? Tijdens ons webinar ontdek je alle antwoorden op deze vragen en krijg je de beste tips om je e-mails beter te beveiligen.

Wat weet je na dit webinar?

  • Hoe e-mail precies werkt
  • Waar de veiligheidsrisico’s zitten
  • De problemen van Gmail, Outlook, Yahoo etc.
  • Welke beveiligingsmogelijkheden er zijn
  • Hoe veilig alternatieven zoals Protonmail en Tutanota zijn
  • Hoe makkelijk over te stappen naar een nieuwe provide

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die:

  • bewust is van de toename van surveillance, censuur en digitale controlemiddelen
  • interesse heeft in oplossingen om zelf regie over privacy te krijgen
  • het belangrijk vindt om informatie te verspreiden over dit onderwerp
  • beseft dat de reis naar meer vrijheid begint bij je eigen acties

Over Olaf Weller

Olaf Weller, oprichter van Keuze Vrij Bij Mij, heeft het afgelopen jaar een reis gemaakt om te ontdekken hoe je bigtech-vrij wordt. Hiervoor heeft hij o.a. interviews gehouden met experts zoals Wesley Feijth (Proprivacy.io), Erik van der Horst (Goodbye Bigtech) en Rik Viergever (Murena). Olaf is zelf overgestapt op een bigtech-vrije telefoon met het besturingssysteem /e/OS en een bigtech-vrije laptop met Linux Mint. Hij heeft zich verdiept in client side scanning, open source en privacyvriendelijke alternatieven, zoals het gebruik van Signal in plaats van Whatsapp, Protonmail in plaats van Gmail of Outlook, en Brave internet browser in plaats van Chrome. Hij deelt zijn kennis en ervaringen graag met jou.

Terugkijken

Als lid van Keuze Vrij Bij Mij kijk je dit webinar gratis terug. Nog geen lid? Meld je hier aan.

Vragen?

Heb je vragen of suggesties voor dit webinar? Neem contact op met onze host Gabi van Putten via webinars@keuzevrijbijmij.nl

Gabi van Putten

Dit webinar gratis kijken?

Leden van Keuze Vrij Bij Mij nemen gratis deel aan alle live webinars en kunnen na afloop ook de opnames bekijken. Word je ook lid? Dan krijg je nog meer voordelen en maak je bovendien deel uit van de vrijheidsbeweging.

Menu