Webinar Bigtech-vrij voor beginners: Berichten apps

webinar Olaf Weller berichten apps

Vond plaats op 28 februari 2024

Online deelname

gratis voor leden

Maak je je zorgen over je privacy of over de toenemende censuur door bigtech-bedrijven? Gebruik je desondanks elke dag nog steeds Windows, Facebook, Whatsapp of andere bigtech-software, wetende dat al je persoonlijke gegevens worden verzameld en kunnen worden ingezien? Wil je overstappen naar privacyvriendelijke alternatieven, maar vind je dit ingewikkeld en weet je niet waar te beginnen? Dan is onze webinarreeks 'Bigtech-vrij voor beginners' perfect voor jou. In meerdere webinars behandelen we onderwerpen, zoals besturingssystemen, berichten apps, e-mail en internetbrowsers. Zo kun je stap voor stap vrij worden van bigtech.

Waarom dit webinar?

Bijna iedereen maakt tegenwoordig dagelijks gebruik van een berichten app, en de meeste daarvan gebruiken Whatsapp. Whatsapp is zelfs zo wijdverspreid dat het een integraal onderdeel is geworden van onze taal. In plaats van te zeggen "ik stuur je een berichtje", zeggen mensen "ik stuur je een appje". We bespreken vrijwel alles via deze apps, inclusief zeer gevoelige informatie, en we moeten erop vertrouwen dat al deze informatie niet door anderen kan worden bekeken. Maar is Whatsapp echt de beste keuze als het gaat om berichten apps, of zijn er betere alternatieven? Hoe privacy vriendelijk zijn deze apps? En hoe kunnen we veilig overstappen naar een andere app zonder in een sociaal isolement te belanden? Deze vragen worden allemaal behandeld tijdens ons webinar.

Wat weet je na dit webinar?

  • Welke verschillende berichten apps er allemaal bestaan.
  • Hoe berichten apps zich verhouden tot sms en e-mail.
  • Hoe privacy vriendelijk apps zoals Whatsapp, Telegram en Signal zijn.
  • Waar je op moet letten bij het kiezen van een berichten app voor dagelijks gebruik.
  • Hoe je kunt overstappen van Whatsapp naar alternatieven en anderen kunt betrekken bij deze overstap.

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die:

  • bewust is van de toename van surveillance, censuur en digitale controlemiddelen
  • interesse heeft in oplossingen om zelf regie over privacy te krijgen
  • het belangrijk vindt om informatie te verspreiden over dit onderwerp
  • beseft dat de reis naar meer vrijheid begint bij je eigen acties

 

Over Olaf Weller

Olaf Weller, oprichter van Keuze Vrij Bij Mij, heeft het afgelopen jaar een reis gemaakt om te ontdekken hoe je bigtech-vrij wordt. Hiervoor heeft hij o.a. interviews gehouden met experts zoals Wesley Feijth (Proprivacy.io), Erik van der Horst (Goodbye Bigtech) en Rik Viergever (Murena). Olaf is zelf overgestapt op een bigtech-vrije telefoon met het besturingssysteem /e/OS en een bigtech-vrije laptop met Linux Mint. Hij heeft zich verdiept in client side scanning, open source en privacyvriendelijke alternatieven, zoals het gebruik van Signal in plaats van Whatsapp, Protonmail in plaats van Gmail of Outlook, en Brave internet browser in plaats van Chrome. Hij deelt zijn kennis en ervaringen graag met jou.

Terugkijken

Als lid van Keuze Vrij Bij Mij kijk je dit webinar gratis terug. Nog geen lid? Meld je hier aan.

Vragen?

Heb je vragen of suggesties voor dit webinar? Neem contact op met onze host Gabi van Putten via webinars@keuzevrijbijmij.nl

Gabi van Putten

Dit webinar gratis kijken?

Leden van Keuze Vrij Bij Mij nemen gratis deel aan alle live webinars en kunnen na afloop ook de opnames bekijken. Word je ook lid? Dan krijg je nog meer voordelen en maak je bovendien deel uit van de vrijheidsbeweging.

Menu