Webinar Bigtech-vrij worden voor beginners

webinar Olaf Weller 2023-12-20

Vond plaats op 20 december 2023

Online deelname

gratis voor leden

Maak je je zorgen over je privacy of over de toenemende censuur door bigtech-bedrijven? Maar gebruik je desondanks toch nog elke dag Windows, iCloud, Chrome, Edge, Facebook, Whatsapp of andere bigtech-software? Ook al weet je dat al je persoonlijke data wordt verzameld en kan worden ingezien? Wil je overstappen naar privacyvriendelijke alternatieven, maar vind je het ingewikkeld en weet je niet waar je moet beginnen? Dan is ons webinar 'Bigtech-vrij voor beginners' op 20 december 2023 perfect voor jou!

Waarom dit webinar?

Als je niet technisch onderlegd bent, kan het een hele uitdaging zijn om bigtech-vrij te worden. En ook als je dit wel bent, kan het een opgave zijn om te ontdekken welke goede alternatieven er allemaal zijn. Daarom gaat Olaf Weller dit webinar speciaal voor jou geven. Hij zal op een manier, die voor iedereen te begrijpen is, uitleggen wat het probleem is van bigtech, waarom het belangrijk is om privacyvriendelijke oplossingen te gebruiken, wat 'open-source' inhoudt, waarom dit zo belangrijk is en welke alternatieve oplossingen er allemaal zijn. Ook zal hij je laten zien hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.

Wat weet je na dit webinar?

Tijdens dit webinar worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • De problematiek van het gebruik van bigtech-software
  • De informatie die wordt verzameld als je gebruikmaakt van o.a. Google Chrome,  Microsoft Edge, Gmail, Outlook, Whatsapp of Telegram
  • Privacyvriendelijke besturingssystemen voor op de laptop of mobiel
  • Privacyvriendelijke alternatieven voor internet, e-mail en messaging

Na dit webinar worden er ook webinars georganiseerd waarin we dieper ingaan op verschillende onderwerpen zoals: internetten, e-mailen en messaging.

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die:

  • bewust is van de toename van surveillance, censuur en digitale controlemiddelen
  • interesse heeft in oplossingen om zelf regie over privacy te krijgen
  • het belangrijk vindt om informatie te verspreiden over dit onderwerp
  • beseft dat de reis naar meer vrijheid begint bij je eigen handelen

Over Olaf Weller

Olaf Weller, oprichter van Keuze Vrij Bij Mij, heeft het afgelopen jaar een reis gemaakt om te ontdekken hoe je bigtech-vrij wordt. Hiervoor heeft hij o.a. interviews gehouden met experts zoals Wesley Feijth (Proprivacy.io), Erik van der Horst (Goodbye Bigtech) en Rik Viergever (Murena). Olaf is zelf overgestapt op een bigtech-vrije telefoon met het besturingssysteem /e/OS en een bigtech-vrije laptop met Linux Mint. Hij heeft zich verdiept in client side scanning, open source en privacyvriendelijke alternatieven, zoals het gebruik van Signal in plaats van Whatsapp, Protonmail in plaats van Gmail of Outlook, en Brave internet browser in plaats van Chrome. Hij deelt zijn kennis en ervaringen graag met jou.

Schrijf je nu in voor dit webinar en ontdek hoe je jouw privacy kunt beschermen en bigtech kunt vermijden.

Terugkijken

Als lid van Keuze Vrij Bij Mij kijk je dit webinar gratis terug. Nog geen lid? Meld je hier aan.

Vragen?

Heb je vragen of suggesties voor dit webinar? Neem contact op met onze host Gabi van Putten via webinars@keuzevrijbijmij.nl

Gabi van Putten

Dit webinar gratis kijken?

Leden van Keuze Vrij Bij Mij nemen gratis deel aan alle live webinars en kunnen na afloop ook de opnames bekijken. Word je ook lid? Dan krijg je nog meer voordelen en maak je bovendien deel uit van de vrijheidsbeweging.

Menu