Webinar Bigtech-vrij internet voor beginners

webinar Olaf Weller bigetch vrij internet

Vond plaats op 1 mei

Online deelname

gratis voor leden

Maak je je zorgen over je privacy en data misbruik door overheden en bigtech? Gebruik je nog steeds Google, Whatsapp, Outlook of andere bigtech-software en wil je overstappen naar privacyvriendelijke alternatieven? Maar vind je dit ingewikkeld en weet je niet waar te beginnen? Dan is onze webinarreeks 'Bigtech-vrij voor beginners' perfect voor jou. We behandelen onderwerpen zoals besturingssystemen, berichtenapps, e-mail en internetbrowsers, zodat je stap voor stap bigtech-vrij wordt.

Waarom dit webinar?

Populaire internet browsers zoals Chrome en Safari houden nauwlettend ons gedrag in de gaten. Dit is een serieus privacyprobleem. Bedrijven als Microsoft, Google en Apple verzamelen en verkopen onze data achter de schermen voor doeleinden zoals het trainen van kunstmatige intelligentie, zonder dat we hier weet van hebben. Bovendien wordt er op basis van ons internetgedrag een digitale identiteit van ons gebouwd die constant gecontroleerd kan worden, waardoor onze keuzevrijheid in de toekomst mogelijk beperkt kan worden.

Maar dit is niet nodig. Je kan namelijk gebruikmaken van de voordelen van internet zonder je privacy op te geven. Daarom organiseren we het webinar 'Bigtech-vrij internetten voor beginners': om jou te helpen met kennis en tools om veilig en anoniem te internetten. In dit webinar leggen we uit hoe internet, browsers en zoekmachines werken, waarom het maken van de juiste keuzes hierin belangrijk is en wat volgens ons de beste oplossingen zijn.

Wat weet je na dit webinar?

 • Wat cookies zijn en hoe ze je kunnen volgen
 • Het nut en de gevaren van VPN
 • Wat TOR is en of je het nodig hebt
 • Welke browsers je absoluut niet moet gebruiken
 • Welke internet browsers privacyvriendelijk zijn
 • Welke privacy-instellingen belangrijk zijn in je browser
 • Hoe je makkelijk kan veranderen van browser
 • Welke zoekmachine je het beste kan gebruiken

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die:

 • bewust is van de toename van surveillance, censuur en digitale controlemiddelen
 • interesse heeft in oplossingen om zelf regie over privacy te krijgen
 • het belangrijk vindt om informatie te verspreiden over dit onderwerp
 • beseft dat de reis naar meer vrijheid begint bij je eigen acties

Over de spreker

Olaf Weller, oprichter van Keuze Vrij Bij Mij, heeft het afgelopen jaar een reis gemaakt om te ontdekken hoe je bigtech-vrij wordt. Hiervoor heeft hij o.a. interviews gehouden met experts zoals Wesley Feijth (Proprivacy.io), Erik van der Horst (Goodbye Bigtech) en Rik Viergever (Murena). Olaf is zelf overgestapt op een bigtech-vrije telefoon met het besturingssysteem /e/OS en een bigtech-vrije laptop met Linux Mint. Hij heeft zich verdiept in client side scanning, open source en privacyvriendelijke alternatieven, zoals het gebruik van Signal in plaats van Whatsapp, Protonmail in plaats van Gmail of Outlook, en Brave internet browser in plaats van Chrome. Hij deelt zijn kennis en ervaringen graag met jou.

Schrijf je nu in voor dit webinar en ontdek hoe je jouw privacy kunt beschermen en bigtech kunt vermijden.

Terugkijken

Als lid van Keuze Vrij Bij Mij kijk je dit webinar gratis terug. Nog geen lid? Meld je hier aan.

Vragen?

Heb je vragen of suggesties voor dit webinar? Neem contact op met onze host Gabi van Putten via webinars@keuzevrijbijmij.nl

Gabi van Putten

Dit webinar gratis kijken?

Leden van Keuze Vrij Bij Mij nemen gratis deel aan alle live webinars en kunnen na afloop ook de opnames bekijken. Word je ook lid? Dan krijg je nog meer voordelen en maak je bovendien deel uit van de vrijheidsbeweging.

Menu