De Keuzevrijheid Podcast #16 Rik Viergever

EU vóór Bigtech-vrij?

Voor deze aflevering sprak Olaf Weller met Rik Viergever, werkzaam bij Murena, het bedrijf achter het open source besturingssysteem voor smartphones genaamd /e/OS. In deze aflevering wilde Olaf graag meer te weten komen over de oorsprong van Murena, de mensen achter het bedrijf en hun beweegredenen om deze open source software te ontwikkelen. Ook komt ter sprake dat Rik Viergever een verleden heeft bij de WHO en een voorstander is van EU-regelgeving, wat een interessante discussie oplevert gezien de verschillende perspectieven van Olaf en veel luisteraars van deze podcast. Deze aflevering is een aanrader voor iedereen die meer wil leren over Bigtech-vrije smartphones en inzicht wil krijgen in bedrijven zoals Murena en Proton Mail, en hun connecties met de EU.

Show notes

Website Murena: https://murena.com/
Crowdfunding Murena 2: https://www.indiegogo.com/projects/murena-2-switch-your-privacy-on#/
Cloud service Murena: https://murena.com/cloud/
Rob Braxman over Client Side Scanning: https://youtu.be/DyKkZxyasHE?si=BK4eqnESDV5wiaBL
Tom van Lamoen over libertarisme: https://youtu.be/nblGEre9ig4
Messaging app Matrix: https://matrix.org/
Qwant navigatie: https://www.qwant.com/maps/
Osmand navigatie: https://osmand.net/

Wil je bijdragen aan deze podcast door als gast aan te schuiven of door als host met mensen in gesprek te gaan? Heb jij een boeiend verhaal dat veel mensen helpt om hun keuzevrijheid te vergroten of heb je een talent voor het voeren van pakkende gesprekken? Mail dan naar dekeuzevrijheidpodcast@keuzevrijbijmij.nl en wie weet horen we jou binnenkort in een aflevering.

Vanuit Keuze Vrij Bij Mij organiseren we regelmatig boeiende webinars, bijeenkomsten en evenementen door het hele land. Benieuwd? Kijk op http://keuzevrijbijmij.nl/agenda. Dankzij de leden van onze stichting kunnen wij ons dagelijks inzetten voor jouw keuzevrijheid. Je krijgt als lid kortingen op bijeenkomsten en evenementen, toegang tot onze online community én gratis toegang tot online inhoud zoals webinars, opnames van belangrijke evenementen, challenges en meer. Sluit je aan op https://keuzevrijbijmij.nl/wordlid

Menu