De Keuzevrijheid Podcast #12 Paul Buitink

CBDC Angst en Oplossingen

In deze aflevering van de Keuzevrijheid Podcast gaan we in gesprek met financieel expert en directeur van Holland Gold, Paul Buitink over zijn visie op de dreiging van CBDC en de mogelijke oplossingen in de vorm van alternatieve munten. Hij deelt hoe de financiële crisis van 2008 zijn interesse heeft gewekt in de tekortkomingen van het huidige monetaire systeem en hoe hij gefascineerd raakte door bitcoin. Buitink plaatst vraagtekens bij de duurzaamheid van lokale geld initiatieven zoals de Florijn die centraal aangestuurd worden en geeft aan dat banken momenteel de vrijheid van mensen al in hogere mate kunnen beperken dan veel mensen zich realiseren. Hoewel hij verwacht dat CBDC in 2027 zal worden geïntroduceerd, ziet Buitink weinig stimulans voor mensen om het te gebruiken omdat hun normale bankrekening gewoon door blijft lopen. Hij gelooft dat verbetering van het huidige monetaire systeem kan bijdragen aan een eerlijkere welvaartsverdeling en roept op om kritisch en open-minded te blijven over het thema geld.

Show notes

Website Holland Gold: https://www.hollandgold.nl/
Kanaal Reinvent money: https://www.youtube.com/@UCagTWmV32nWAEGEteYQuwkg
Gesprek met Hester Bais: https://www.youtube.com/watch?v=UWnGwrsySdk
Gesprek met Menno Broos (DNB): https://www.youtube.com/watch?v=qMgPifeAXtU
Youtube kanaal Paul Buitink: https://www.youtube.com/@reinventmoney
Het Vrijgeldexperiment van Wörgl: https://nl.wikipedia.org/wiki/W%C3%B6rgl

Wil je bijdragen aan deze podcast door als gast aan te schuiven of door als host met mensen in gesprek te gaan? Heb jij een boeiend verhaal dat veel mensen helpt om hun keuzevrijheid te vergroten of heb je een talent voor het voeren van pakkende gesprekken? Mail dan naar dekeuzevrijheidpodcast@keuzevrijbijmij.nl en wie weet horen we jou binnenkort in een aflevering.

Vanuit Keuze Vrij Bij Mij organiseren we regelmatig boeiende webinars, bijeenkomsten en evenementen door het hele land. Benieuwd? Kijk op http://keuzevrijbijmij.nl/agenda. Dankzij de leden van onze stichting kunnen wij ons dagelijks inzetten voor jouw keuzevrijheid. Je krijgt als lid kortingen op bijeenkomsten en evenementen, toegang tot onze online community én gratis toegang tot online inhoud zoals webinars, opnames van belangrijke evenementen, challenges en meer. Sluit je aan op https://keuzevrijbijmij.nl/wordlid

Menu