De Keuzevrijheid Podcast #9 Serhan Meewisse

Bitcoin als ultiem betaalmiddel

In deze podcast aflevering onderzoeken we samen met Serhan Meewisse van znip.nl of Bitcoin, in combinatie met het Lightning Netwerk, het ultieme betaalmiddel kan worden. Het Lightning Netwerk werkt als een tweede laag boven op Bitcoin en maakt snelle en goedkope transacties mogelijk. Bovendien is het onvatbaar voor censuur. Iedereen kan zijn eigen Lightning-node installeren, waardoor er een gedecentraliseerde betaalinfrastructuur ontstaat die Bitcoin aantrekkelijk maakt voor mensen die alternatieven zoeken voor de aankomende CBDC.

We onderzoeken ook de kosten van het Lightning Netwerk en of dit goedkoper kan zijn dan de huidige banksystemen. Serhan deelt zijn visie op de voordelen van Bitcoin in vergelijking met alternatieve geld initiatieven zoals de Florijn. Daarnaast benadrukken we het belang van het beheren van je eigen sleutels en de verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat.

Show notes

Advies over veilig beheer en gebruik van bitcoin: https://znip.nl/
Sparrow bitcoin wallet: https://sparrowwallet.com/
Bitcoin kopen en verkopen: https://bitonic.nl/nl/
Telegram kanaal Beginnen met Bitcoin: https://t.me/beginnenmetbitcoin

Wil je bijdragen aan deze podcast door als gast aan te schuiven of door als host met mensen in gesprek te gaan? Heb jij een boeiend verhaal dat veel mensen helpt om hun keuzevrijheid te vergroten of heb je een talent voor het voeren van pakkende gesprekken? Mail dan naar dekeuzevrijheidpodcast@keuzevrijbijmij.nl en wie weet horen we jou binnenkort in een aflevering.

Menu