De Keuzevrijheid Podcast #4 Yoshi van Bommel

Pionieren in thuisonderwijs

In deze vierde aflevering van De Keuzevrijheid Podcast gaat Olaf Weller, oprichter van Keuze Vrij Bij Mij, voor het eerst in gesprek met iemand over het thema ‘onderwijs’. We gaan het namelijk met Yoshi van Bommel hebben over thuisonderwijs. Yoshi is moeder van drie zoons en besloot haar eerste zoon thuisonderwijs te geven toen ze tijdens de lockdowns erachter kwam dat het reguliere onderwijs niet aansloot bij de levensovertuiging van hun gezin.

Je kinderen op een andere manier educatie aanbieden dan het systeem voorschrijft gaat niet zonder slag of stoot, maar levert wel een hele boeiende weg op vol ontdekkingen en groei. We bespreken de juridische en sociale uitdagingen die Yoshi tegen is gekomen op haar pad, maar vooral ook de leermomenten, inzichten en ontwikkelingen die plaatsvinden, zowel bij haar als bij haar kinderen.

Show notes

Webinar: schrijf je direct in voor het webinar van Yoshi waar ze met ons in de praktijk van het thuisonderwijs duikt, op 27 juni via https://welkom.keuzevrijbijmij.nl/evenement/webinar-thuisonderwijs-in-de-praktijk-27-juni/

Yoshi haar website met toegang tot haar community: https://www.kujawelkin.nl/

Informatie over thuisonderwijs: https://www.thuisonderwijs.nl/

Informatie over richtingbezwaar: http://www.richtingbezwaar.nl/

De genoemde kernvisiemethode: https://kernvisiemethode.nl/

De genoemde aflevering over AI met Yuri van Geest bij De Nieuwe Wereld: https://youtu.be/hBXSjOoVe6g

Wil je bijdragen aan deze podcast door als gast aan te schuiven of door als host met mensen in gesprek te gaan? Heb jij een boeiend verhaal dat veel mensen helpt om hun keuzevrijheid te vergroten of heb je een talent voor het voeren van pakkende gesprekken? Mail dan naar dekeuzevrijheidpodcast@keuzevrijbijmij.nl en wie weet horen we jou binnenkort in een aflevering.

Menu