De Keuzevrijheid Podcast #5 Robert Jan Lamers

Censuur Vrij Internet

In aflevering vijf van De Keuzevrijheid Podcast gaat Olaf Weller in gesprek met Robert Jan Lamers van Hostservice. Zij spreken over decentraal internet.

Het huidige centrale internet verloopt via grote datacenters, die voornamelijk in Noord-Europa en Noord-Amerika staan. Dit is geen efficiënt systeem, zo legt je mailtje misschien vele duizenden kilometers af voordat hij in je mailbox belandt en is dit systeem verantwoordelijk voor 20 procent van het wereldwijde elektriciteitsverbruik. Daarnaast brengt het risico’s met zich mee, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en censuur.

Robert Jan Lamers werkt aan de bouw van decentraal internet op basis van de ThreeFold technologie. In deze Podcast spreken Olaf en Robert Jan over wat decentraal internet eigenlijk is, hoe het werkt en hoe het ons kan helpen zelf de regie over onze data te houden

Show notes

Webinar: schrijf je direct in voor het webinar van Robert waarin hij vertelt waarom decentraal internet de toekomst heeft, op 4 juli via https://welkom.keuzevrijbijmij.nl/evenement/webinar-internet-weer-voor-de-mensen-4-juli/

Threefold technologie: https://threefold.io/

Hostservice Nederland: https://hostservice.nl/

Nextcloud: https://nextcloud.com/

Society 4.0: https://society4th.org/regionale-digitale-infrastructuur/

Wil je bijdragen aan deze podcast door als gast aan te schuiven of door als host met mensen in gesprek te gaan? Heb jij een boeiend verhaal dat veel mensen helpt om hun keuzevrijheid te vergroten of heb je een talent voor het voeren van pakkende gesprekken? Mail dan naar dekeuzevrijheidpodcast@keuzevrijbijmij.nl en wie weet horen we jou binnenkort in een aflevering.

Menu